Pages

Wednesday, 24 July 2013

PENJELASAN DI FB RASMI MAIXARA BERKENAAN KILANG DISERBU KKM

Sebelum ini produk MCS dikategorikan sbg makanan tambahan dan tidak perlukan MAL No drpd KKM. Tp sejak akhir jun lalu pekeliling KKM telah menukar semua produk ada glutathione dikira sbg suplemen dan bukan lagi makanan tambahan.

PENJELASAN DI FB RASMI MAIXARA BERKENAAN KILANG DISERBU KKM


Terdahulu di Jz Online News :


Penjelasan yang diperolehi melalui FB Fanpage Rasmi Maixara berkenaan Produk Kecantikan Haram Guna Artis Popular Diserbu.


Assalam,


Ada sedikit salah faham didalam akhbar hari ini. Hanya produk MCS diambil oleh KKM yang dibuat ujikaji. Ini kerana KKM baru mengeluarkan pekeliling semua produk mengandungi Glutathione adalah sebagai suplemen dan bukan makanan tambahan. Sekejap lagi Hq akan upload pic salinan uji kaji lab test yang telah dibuat utk rujukan. 


Tiada isu ttg pengilangan kerana kilang kami dlm proses utk GMP.


Sebelum ini produk MCS dikategorikan sbg makanan tambahan dan tidak perlukan MAL No drpd KKM. Tp sejak akhir jun lalu pekeliling KKM telah menukar semua produk ada glutathione dikira sbg suplemen dan bukan lagi makanan tambahan.Jadi selepas ini semua produk termasuk minuman yg ada glutathione akan dikategorikan sbg suplemen dan bukan lagi makanan tambahan.Kkm juga mengatakan ada org pengadu ttg hal ini. Itu sebab mereka dtg mengambil MCS utk buat Lab test. Maybe si pengadu berniat menjatuhkan kerana turut melibatkan Butik dan Restoran milik Pn Ainna. Wallahuallam


No comments:

Post a Comment