Pages

Friday, 15 March 2013

GURU HINA ANGGOTA KESELAMATAN NEGARA DITAHAN


Baru-baru ini heboh di facebook bila ada seorang guru yang sering mengemaskini status facebooknya dengan kata-kata hinaan terhadap anggota keselamatan negara
Anggota keselamatan yang sedang mempertahankan negara dengan mempertaruhkan nyawa mereka sepatutnya tidak dipandang remeh dan diperlekehkan. 
Alangkah bagus kiranya semua orang yang sibuk mempersendakan pengorbanan anggota keselamatan negara yang sedang berjuang mempertahankan Sabah dihantar untuk turut serta berperang dengan pengganas-pengganas ini. 
Sesungguhnya berita di bawah ini adalah sesuatu yang wajar supaya mengelak lahir lebih ramai lagi rakyat Malaysia yang anti Anggota Keselamatan Negara.

Sabah diceroboh
Sabah diceroboh


Guru hina angggota keselamatan ditahan

KOTA BHARU - Guru menghina anggota keselamatan di Lahad Datu ditahan di sebuah rumah di Jalan Panglima Raja, Kampung Gong Serapat Pasir Puteh, Kelantan, jam 7 petang tadi.
Ketua Polis Kelantan, Datuk Jalaludin Abd Rahman berkata, suspek berumur 36 tahun itu bertugas sebagai guru di sebuah sekolah di Tok Bali dan mengaku seringkali tidak pergi ke sekolah sejak hujung tahun 2012 atas alasan tertekan.
 
Turut dirampas sebuah beg berwarna hijau, laptop, pengecas, boradband dan kad sim telefon, katanya.


Sinar Harian

No comments:

Post a Comment